AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SCHOOL(ZOMER) VAKANTIE

logo-wit

André Janssens

Ontmoet: André Janssens

Hallo,

Mijn naam is André Janssens en ik ben vader van twee prachtige kinderen, Jan (22 jaar) en Roos (21 jaar). Ik ben gescheiden, maar sinds 7 jaar heb ik weer een fijne relatie met Sacha. Samen hebben we zes kinderen, dus het is soms lekker druk bij ons thuis. Ik woon al 20 jaar in België.

Officieel ben ik therapeut van beroep en gediplomeerd bokstrainer. Hoewel ik als therapeut niet veel heb gewerkt omdat ik altijd bezig was met boksen een sport die ik beoefen sinds mijn 18e.

Ik ben begonnen bij de boksstal van Cees de Beer, een man die mij verliefd deed worden op de bokssport en tevens een soort tweede vader voor me was. Uiteindelijk moest ik een keuze maken. Ik stond al 2 jaar stil in mijn groei als bokser en ben toen na 5 jaar met pijn in mijn hart bij hem weggegaan. Ik ben toen gaan trainen bij John Emmen en werd meteen opgenomen in de wedstrijdploeg. Bij hem ben ik A-klasser geworden. Ik mocht mee naar trainingskampen in Duitsland, België en Papendal. Ik heb getraind met grote namen zoals Arnold vna de Lijden, Pedro van Raamsdonk, Sven Otken (wereldkampioen), Eddy Smulders (Europees kampioen), Rudi Lubbers (heeft tegen Mohammed Ali gevochten), Jean Pierre Koopmans (heeft tegen Mohammed Ali gevochten).

Bij John Emmen ben ik uiteindelijk prof geworden en toen ben ik echt serieus gaan trainen. Maar het boksklimaat destijds stond op een laag pitje in Nederland. Er waren geen tegenstanders voor mij. Ik heb in twee jaar tijd slechts twee wedstrijden gevochten en kon mijn energie niet kwijt. Ik raakte gefrustreerd en besloot te stoppen met boksen. Ik was zo boos op de bokswereld dat ik een half jaar lang niets aan bokstraining deed. In die periode werd ik benaderd door iemand met de vraag of ik boksles wilde geven. Waardoor ik me ben gaan verdiepen in het lesgeven. Ik heb mijn bokstrainers diploma in België gehaald en geef inmiddels al 30 jaar les.

Op mijn 38e werd ik benaderd door een Gentleman promotion uit Tilburg of ik op hun gala wilde vechten. Ik ben akkoord gegaan. Ik ben wederom weer serieus gaan trainen en heb uiteindelijk tot mijn 44e als profbokser in de ring gestaan. In totaal heb ik 75 gevechten geleverd, waarvan ik er 6 heb verloren en 57 heb gewonnen door middel van een knock-out. Drie keer had ik een onbeslist en de rest van mijn gevechten heb ik gewonnen op punten. In totaal heb ik zeven titels behaald.

Mijn bekroning op mijn carrière was de wedstrijd tegen Don Diego Poeder, voormalig wereldkampioen. Ik was toen inmiddels 40 jaar en deze wedstrijd won ik op knock-out in de eerste ronde.

Boksen is een passie die al mijn hele leven door mijn aderen stroomt. Maar ik ben meer dan alleen een bokser. Ik haal ook veel energie uit andere hobby’s, zoals motorrijden, muziek en kunst. Tijdens mijn bokscarrière heb ik zelfs een andere passie ontwikkeld: het maken van schilderijen en beelden. Door kunst te creëren kan ik mijn creativiteit uiten en mijn verhaal vertellen.

Toch is boksen niet alleen een sport voor mij. Het heeft ook een belangrijke rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er namelijk van overtuigd dat boksen kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het uiten van agressie. Voor mensen die onzeker zijn, kan boksen een middel zijn om meer zelfvertrouwen te krijgen. En voor mensen die te veel agressie hebben, kan het juist helpen om dit te verminderen.

Ik hoop dat jullie met interesse mijn verhaal over mijn leven als bokser en trainer hebben gelezen. Ik wil graag afsluiten met een uitnodiging. Als jullie op zoek zijn naar een plek om te trainen, dan nodig ik jullie van harte uit om langs te komen bij mijn boksclud, “The Art of BOXING”. Ik zal mijn uiterste best doen om jullie in je behoeften te voorzien en jullie te helpen bij het ontwikkelen van jullie bokstechnieken. Ik zie jullie graag bij ons op de club.

Met vriendelijke groet,

André Janssens