AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. SCHOOL(ZOMER) VAKANTIE

logo-wit

Sport(fysio)therapie

Sporttherapie

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Sportfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie die zich bezighoudt met blessures en sportgerelateerde vraagstukken. Sportblessures verschillen van ‘gewone’ blessures.

Waarom sportfysiotherapie?

Waarom een speciale sportfysiotherapeut? Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel.

 

Wat doet een sporttherapeut?

De sporttherapeut richt zich in de behandeling op het aanleren en trainen van bepaalde sport- of bewegingsactiviteiten. Dit kan zijn om functies en vaardigheden te verbeteren, maar ook in verband met vrijetijdsbesteding.

Sport- en revalidatie

Sport is een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Wij bieden verschillende vormen van therapie. F&F Sportief beschikt over een sportzaal, 2 dojo’s, gymzaal en fitnessruimte, maar we sporten ook buiten.

Sporttherapie

Sporttherapie is één van de therapieën in uw revalidatieprogramma. Op advies van de revalidatiearts – en naar aanleiding van uw revalidatiedoelen – wordt u hiervoor ingepland. De sporttherapeut richt zich in de behandeling op het aanleren en trainen van bepaalde sport- of bewegingsactiviteiten. Dit kan zijn om functies en vaardigheden te verbeteren, maar ook in verband met vrijetijdsbesteding. De sporttherapeut adviseert en begeleidt u bij het sporten en bewegen en zal u stimuleren om ook na uw revalidatie te gaan sporten. Aspecten als zelfvertrouwen en plezier tijdens het sporten zijn natuurlijk belangrijk.

Individuele sporttherapie en groepstraining op maat

Tijdens een intakegesprek inventariseert de sporttherapeut uw interesses, achtergronden en mogelijkheden. Aan de hand van dit gesprek stelt de sporttherapeut – samen met u – een behandelprogramma op. Dit wordt besproken met het behandelteam en vervolgens wordt u ingedeeld voor individuele sporttherapie, of bij de verschillende groepsactiviteiten. De sporttherapeut is onderdeel van een behandelteam en rapporteert aan de revalidatiearts. Hij werkt nauw samen met andere collega’s uit het team, zoals bijvoorbeeld de sportfysiotherapeut.

De sport- en bewegingsactiviteiten vinden individueel en in groepsverband plaats. We hebben de beschikking over een grote sportzaal, 2 dojo’s, een gymzaal en een fitnessruimte, maar we oefenen en trainen ook veel buiten.